Popis
Popis: Karob je adekvátnou náhradou čokolády so špecifickou chuťou. Hnedý prášok je výborným zdrojom vápnika – obsahuje ho 3x viac ako mlieko a navyše je nízkotučný. Karob je zdrojom bielkovín rovnako ako vitamínov A, B, B2, B3 a D, fosforu, draslíka, horčíka, železa a ďalších minerálov. Karobový prášok neobsahuje kofeín ani teobromín.
Karob bol dávnejšie používaný tiež ako sladidlo, sušený karob je tradičným pokrmom pri židovských sviatkoch a karobový džús sa zase pije pri moslimskom Ramadáne. Karobový prášok sa dnes používa ako súčasť koláčov a ďalších dezertov namiesto čokolády. Karobové struky sa pridávajú do osviežujúcich nápojov.
V súčasnosti je pomerne populárne kombinovať surový kakaový a karobový prášok – kakao obsahuje veľa horčíka a karob zase veľa vápnika – 3x viac ako čokoláda a len 60 % kalórií čokolády. V karobe je zastúpených viac vitamínov B1 ako v jahodách a viac vitamínu A ako v špargle. Ďalej obsahuje vitamín B2 , vápnik, horčík, draslík a stopové množstvo železa, niklu, mangánu, chrómu a medi.
Zloženie: karob sušený BIO
Odporúčané dávkovanie: 1 čajová lyžička denne ( cca 5 gramov )
Použitie: Využitie karobu je veľmi široké, cez koktaily, dezerty a kaše až po rôzne drinky. Navyše môže slúžiť ako náhrada kakaa alergikom. Náš karob je v BIO kvalite, prirodzene sušený bez akýchkoľvek prídavných látok a konzervantov.
Váha/gramáž/objem | 400g |
Krajina pôvodu | Taliansko |
Skladovanie | na tmavom a suchom mieste |
Bielkoviny | 4,6g na 100g |
Sacharidy | 49,0g na 100g |
Tuky | 0,7g na 100g |
Energia | 1011kJ/241kcal na 100g |
Soľ | 0,09g na 100g |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.